Renovatie woongebouw tot seniorenwoningen voor SOR

13 april 2017

Woongebouw Alver aan de Alverstraat in Hoogvliet is klaar voor gebruik! Het gebouw werd in opdracht van SOR door Waal gerenoveerd naar 65 moderne 2-kamerappartementen met een sociale huurprijs voor 50-plussers.

Het gebouw is inmiddels door SOR overgedragen aan Argos Zorggroep. Deze organisatie gaat de Alver in zijn geheel huren voor tenminste drie jaar. Argos Zorggroep gebruikt de Alver als tijdelijke huisvesting voor de huidige bewoners van Breede Vliet. Zij verblijven in de Alver omdat Argos de huizen Breede Vliet aan de Schakelweg en Meeuwenhof aan de Alverstraat samenvoegt tot één nieuw te bouwen huis van de Toekomst. Deze nieuwbouw wordt gerealiseerd op de plek van het huidige Breede Vliet.

Het duurt nog wel even voordat de bewoners van Breede Vliet naar de Alver verhuizen. Eerst voert Argos aanpassingen uit in het gebouw zodat de bewoners er comfortabel en veilig kunnen wonen en zorg en behandeling kunnen ontvangen. Het merendeel van de aanpassingen die Argos laat uitvoeren, vindt plaats ín het gebouw. Zo wordt een aantal appartementen ingericht als gezamenlijke woonkamer en moet het gebouw volledig voldoen aan de standaarden voor verpleeghuizen. Argos heeft met een leegstandsbeheerder afspraken gemaakt over maatregelen om inbraak en/of onveilige situaties tijdens de uitvoering te voorkomen. De aanpassingen die nu worden uitgevoerd, zijn later eenvoudig weer te wijzigen. Zo wordt ervoor gezorgd dat de appartementen in de Alver na afloop van het verhuurcontract met Argos weer beschikbaar komen voor vrije (sociale) verhuur aan 50-plussers.

Waal wenst de bewoners van het gebouw veel woonplezier toe!

170412-Alverstraat-3.JPG
170412-Alverstraat-2.jpg
170412-Alverstraat-1.jpg
170412-Alverstraat-3.JPG
170412-Alverstraat-2.jpg
170412-Alverstraat-1.jpg