Proost op Prinsenland

26 april 2021

Op 21 april jl. werd het contract ondertekend voor de nieuwbouw van project Prinsenland in Honselersdijk. Patrick van Kester en Ruud Barendse van Vastgoedprofs, Johan Krijgsman en Joris van der Velden van Waal proostten op een voorspoedige bouw van de 27 woningen.

Het project bestaat uit 12 tweekappers, 10 kleine rijwoningen en 5 patiowoningen. Daarmee wordt een groot aantal doelgroepen bediend. De rijwoningen voor starters worden voor een hele scherpe VON prijs verkocht. Daarnaast zijn er tweekappers voor gezinnen en patiowoningen die meer aansluiten op de woonwensen van senioren.

Het project Prinsenland is ruim opgezet, met aandacht voor groen, voldoende parkeerplaatsen en extra water. De strakke maar toch warme architectuur van de woningen en het kwalitatieve materiaalgebruik geven een luxe uitstraling. Een onderscheidend plan, waarin de plattegronden zijn aan te passen naar de verschillende levensfases van de bewoners van de woningen.

Alle woningen worden gebouwd op basis van een prefab betoncasco en voorzien van een bodemwarmtepomp (die door de bewoners gehuurd zullen worden via Klimaatgarant). De tweekappers zijn uitgevoerd conform het woonSlim concept.

De naam Prinsenland komt voort uit de geschiedenis van de plek. In 1917 werd de weduwe van Willem Prins (1867-1908) eigenaresse van een stuk grond in Honselersdijk, wat voor die tijd al door de familie werd gepacht. Het kavel liep vanaf de Endeldijk tot de Middel Broekweg. Deze grond is later door meerdere generaties van de familie Prins bijna 100 jaar in gebruik geweest als tuinbouwgrond. Met de realisatie van de nieuwbouw verdwijnt het laatste stuk agrarische grond van ‘Prins-zijn-land’, oftewel Prinsenland.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.woneninprinsenland.nl

210426 Prinsenland proost 1
210426 Prinsenland proost 2
210426 Prinsenland proost 3
210426 Prinsenland proost 1
210426 Prinsenland proost 2
210426 Prinsenland proost 3