Prijs voor Paulinesymfonie

26 november 2013

De architecten van de Paulinesymfonie aan de Klaroenstraat, Van Dop en Mathot, hebben de architectuurprijs 2013 van de gemeente gewonnen. Wethouder René van Hemert (economie, stadsontwikkeling en wonen) reikte de prijs afgelopen maandag uit aan de architecten.

Het is dit jaar voor het eerst dat de Gemeente Rijswijk een architectuurprijs toekent. Art Nieuwpoort, voorzitter van de welstands- en monumentencommissie: “Met deze prijs spreken wij onze waardering uit voor bovengemiddelde inspanningen en resultaten op het gebied van architectonisch ontwerpen en verbetering van de ruimtelijke kwaliteit in onze gemeente.” “We hopen dat met deze waardering extra aandacht uitgaat naar de esthetische kwaliteit van wat we bouwen in onze stad en dat dit leidt tot nog meer mooie impulsen”, aldus wethouder Van Hemert.

In de jury zaten behalve wethouder Van Hemert ook de secretaris welstand, Jelke Fokkinga, en de leden van de welstands- en monumentencommissie. De prijs bestaat uit een oorkonde en een cadeau van 500 euro. Dat bedrag is door het architecten besteed aan een rondvlucht boven Rijswijk. Tijdens de rondvlucht zijn luchtfoto’s van het project gemaakt, die weer gebruikt zijn voor de oorkonde. De oorkonde werd ook uitgereikt aan de opdrachtgever Vidomes, de aannemer Waal en de vereniging van eigenaren van de Paulinesymfonie. De uitreiking zelf vond plaats op 25 november in de ‘huiskamer’ van Middin/Florence in de Paulinesymfonie zelf.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

Paulinesymfonie1.jpg
131125-Prijs-voor-Paulinesymfonie-2.JPG
131125-Prijs-voor-Paulinesymfonie-1.JPG
131125-Prijs-voor-Paulinesymfonie-3.JPG
Paulinesymfonie1.jpg
131125-Prijs-voor-Paulinesymfonie-2.JPG
131125-Prijs-voor-Paulinesymfonie-1.JPG
131125-Prijs-voor-Paulinesymfonie-3.JPG