Overeenkomst getekend voor de eerste 41 sociale huurwoningen Tuindershof Pijnacker

25 mei 2021

Betaalbaar wonen in Tuindershof komt steeds dichterbij. Op 20 mei tekenden de gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Rondom Wonen, bouwbedrijf Waal en de ontwikkelingscombinatie Tuindershof de overeenkomst voor de eerste 41 sociale huurwoningen. Een uniek moment!

Veel vraag naar betaalbare woningen
Er komen 475 woningen in de nieuwe wijk Tuindershof. Hiervan worden 175 woningen als sociale huurwoning ontwikkeld en gebouwd. Wethouder Frank Van Kuppeveld: “Met het tekenen van deze overeenkomst wordt een belangrijke stap gezet naar meer betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp. De vraag naar betaalbare woningen is groot. Met deze overeenkomst kunnen we hierin gezamenlijk beter voorzien.”

Bijzondere samenwerking
Voor Rondom Wonen is het uniek om de eerste 41 betaalbare woningen in Tuindershof samen met andere ontwikkelaars te realiseren. Lucas de Boer, directeur Rondom Wonen: “We zijn gewend om zelf onze sociale huurwoningen te ontwikkelen. Maar door de krachten te bundelen kunnen we sneller een bijdrage leveren aan de vele betaalbare woningen die er nu nodig zijn.” Theo van der Plas laat namens de ontwikkelcombinatie weten er samen een nieuwe, duurzame en inclusieve woonbuurt te maken van hoogstaande kwaliteit. “De woningen liggen aan sfeervolle straatjes, groene lanen, de centrale meanderende waterloop of op een erf,” zegt van der Plas.

Groene en duurzame wijk voor iedereen
Tuindershof is een nieuwe woonbuurt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. De dorpse buurt ligt in een waterrijke en groene omgeving. Er komen ruim 600 woningen variërend van eengezinswoningen en appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, zowel koop als sociale huur. Het wordt een samenhangende en herkenbare wijk met een dorpse architectuur die gekenmerkt wordt door het gebruik van eerlijke, eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren. De openbare ruimte is het fundament van de wijk. De groene, duurzame inrichting nodigt uit tot ontmoeting en ontspanning zorgt voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Meer weten? Kijk op: http://www.nieuwbouw-tuindershof.nl

N.B.: een week later, op vrijdag 28 mei, vond voor de kopers een feestelijke digitale bijeenkomst plaats ter ere van de start van de bouw. Uitvoerder Christian Nederend gaf de aanstaande bewoners een rondleiding over de bouw. Bekijk hier het filmpje.

210525 Tuindershof ondertekenmoment 1
210525 Tuindershof ondertekenmoment 2
210525 Tuindershof ondertekenmoment 3
210525 Tuindershof ondertekenmoment 4
210525 Tuindershof ondertekenmoment 1
210525 Tuindershof ondertekenmoment 2
210525 Tuindershof ondertekenmoment 3
210525 Tuindershof ondertekenmoment 4