Overeenkomst 75 sociale huurwoningen De Kade Maassluis

14 december 2020

Maasdelta Groep en Waal hebben op 10 december 2020 een overeenkomst getekend voor 75 sociale huurwoningen in De Kade Maassluis. Het gaat om 20 maisonnettes en 55 appartementen, in een woongebouw met zes woonlagen. Waal heeft de engineering van het ontwerp van architect Mulleners & Mulleners inmiddels zover dat zij binnenkort kan starten met de realisatie. Maasdelta gaat de woningen als sociale huurwoningen verhuren.

Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. volkshuisvesting en ruimtelijke ordening) van de gemeente Maassluis is enthousiast. ,,In Maassluis investeren we in duurzame en gemengde wijken, dat bewijst Maasdelta opnieuw. Het is heel goed nieuws dat op de Kade ook in de eerste fase sociale huurwoningen worden gebouwd, zodat er ook voor Maassluizers met een bescheiden inkomen goede woningen beschikbaar komen.”

Over de huurwoningen
Het gevelbeeld van de nieuwe huurwoningen doet denken aan Maassluise pakhuizen. De materialen zijn stoer en industrieel. Het is een langgerekt blok aan de noordzijde van de brede handelskade. De woningen worden energiezuinig en gasloos gebouwd en zijn voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming.

Op de begane grond bevinden zich 20 maisonnette woningen. Deze woningen hebben een eigen entree aan de Handelskade. De maisonnette woning bestaat uit een begane grond met woonkamer en keuken en een verdieping met 3 slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een voor- en achtertuin en een berging.

Boven de maisonnettes bevinden zich 55 appartementen. Deze hebben een woonkamer, keuken, badkamer en 2 slaapkamers. De appartementen zijn gelegen aan een galerij en worden ontsloten via een ruime entree waar twee liften zijn. Op de begane grond heeft men een eigen berging. De appartementen hebben uitzicht over de wijk, de groene dijken en het station richting de stad.

Planning
Waal start naar verwachting in maart 2021 met de heiwerkzaamheden van het nieuwe woongebouw. De oplevering vindt in de tweede helft van 2022 plaats. De huurwoningen worden in 2022 te huur aangeboden, via Woonnet Rijnmond. Maasdelta kondigt de start verhuur ruim van tevoren aan via haar digitale nieuwsbrief en website www.maasdelta.nl. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is het belangrijk om bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende ingeschreven te staan: www.woonnetrijnmond.nl.

De Kade Maassluis
De wijk De Kade is ontworpen vanuit de unieke ligging aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis, op loopafstand van het historische stadscentrum. Winkels en allerlei andere voorzieningen zijn dichtbij. In de Kade worden ongeveer 600 woningen gerealiseerd. Het wordt een gemengd gebied met diverse woningen, werken aan huis en kleinschalige bedrijvigheid. De noordkant grenst aan de nieuwe metrolijn en langs de zuid- en westzijde wordt De Kade begrensd door de Delflandse dijk. De eerste fase van de Kade is in oktober 2019 in verkoop gegaan. Bezoek voor meer informatie: www.dekademaassluis.nl.

Impressie huurappartementen De Kade 1.490x276
Impressie huurappartementen De Kade 2.490x276
Impressie huurappartementen De Kade 1.490x276
Impressie huurappartementen De Kade 2.490x276