Ondertekening contract Rijnvaart te ‘s-Gravenzande

21 december 2018

Wonen Wateringen en Waal ondertekenden op 20 december jl. de overeenkomst voor het ontwikkelen en realiseren van twee woongebouwen Rijnvaart te s’-Gravenzande. De gebouwen zijn ontworpen door Wubben Chan Architecten en voorzien van 44 driekamerappartementen voor de sociale huur. Naar verwachting zal in de zomer van 2019 gestart worden met de bouw.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door twee identieke bouwblokken die gezamenlijk een krachtige en herkenbare compositie vormen in de stedenbouwkundige opzet van het gebied Rijnvaart. De gebouwen fungeren als markeerpunt in het gebied aan de Poelkade. Ze reageren zowel op het water langs de Poelkade als op de nieuw te bouwen woonwijk.

De uitstraling van deze alzijdig ’tweeling’ gebouwen is eigentijds, fris en luchtig. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van lichte materialen en lichte kleuren in de hoogbouw. Middels een stoere steenachtige plint worden de gebouwen verankerd aan het maaiveld. De gevels zijn functioneel en systematisch qua opzet. Door de afwisselende plaatsing van de raamkozijnen in combinatie met de uitkragende balkons krijgen de beide appartementengebouwen een speels uiterlijk.

Op de foto v.l.n.r. achter: Benny Duimel (Res & Smit), Edward Kieboom (Kieboom & Van Wezel), Robert de Pagter (Waal)
v.l.n.r voor: Marja Duiverman (Wonen Wateringen), Johan Krijgsman (Waal)

181221-Rijnvaart-3.JPG
181221-Rijnvaart-1.jpg
181221-Rijnvaart-2.jpg
181221-Rijnvaart-3.JPG
181221-Rijnvaart-1.jpg
181221-Rijnvaart-2.jpg