Ondernemerschap wat is dat?

23 januari 2020

Op 15 januari 2020 heeft decaan Ton Vedder van het Wartburg College Rotterdam, locatie Jacobus Revius, met zijn leerlingen een avond georganiseerd met het onderwerp Ondernemerschap.

De leerlingen van het derde jaar MAVO, HAVO en VWO kregen een extra infoavond vanuit het vak economie. Voor de pauze was er ruimte ingepland om kennis van buiten te halen. Hiervoor werd Johan gevraagd een presentatie te houden over hoe hij als oud leerling is gestart met ondernemen. Heel leuk om zo op een andere manier Waal op de kaart te zetten. Overigens toeval wil dat Johan ooit zelf op deze school zat met in zijn klas Lucas van der Waal, zoon van Henk van der Waal de founder van ons bedrijf in 1962.

Johan heeft het nodige laten zien en de tijd was zelfs te kort, er is zoveel te vertellen. Na deze presentatie volgde de Rabobank met een presentatie over hoe je omgaat met het kasboekje in een bedrijf. Vervolgens hield Woord & Daad een presentatie over microkrediet en de werking hiervan voor de cashewnoten industrie in het arme Afrikaanse land Burkina Faso.

Daarmee was de cirkel rond want na de pauze gingen de leerlingen in groepjes met hun ouders elkaars mini-onderneming presenteren waarvan de opbrengst ten goede komt van het project voor de arme boeren.

200123-Foto-presentatie-Waal-1.jpg
200123-Foto-presentatie-Waal-2.jpg
200123-Foto-presentatie-Waal-3.jpg
200123-Foto-presentatie-Waal-1.jpg
200123-Foto-presentatie-Waal-2.jpg
200123-Foto-presentatie-Waal-3.jpg