Nog meer mooie woningen langs de Nieuwe Waterweg

8 september 2021

Direct aan de Nieuwe Waterweg in de wijk Het Balkon van Maassluis heeft Waal al vele grondgebonden woningen en appartementen gerealiseerd. En ook nu wordt daar gewerkt aan nieuwbouw.

Aan de Doggevaart/Hoekwant ontwikkelden BPD en Maasdelta fase 4B (blok 14-16), bestaande uit 28 Hof- en Laanwoningen. Deze woningen worden eind dit jaar opgeleverd door Waal. De architectuur ervan kent een enorme variatie en refereert aan de sierlijke architectuur uit het begin van de 20e eeuw. In de gevels worden meerdere baksteensoorten en stijlornamenten verwerkt waaronder betonnen raam- en deurkaders, smeedhekwerken, spekbanden, houten lijstwerk en metselwerk ornamenten.

Ook zijn de boulevardwoningen (blok 13) aan de Santplaet in wording. Dit blok bestaat uit tien woningen van drie woonlagen en een kleinschalig appartementencomplex met vier appartementen. Door de brede beukmaat zijn de ruimtes ruim en kunnen er eindeloos veel indelingen worden gerealiseerd. De grote raampartijen, royale balkons en ruime voortuinen bieden op alle woonlagen een weids uitzicht op de drukke vaarroute naar het Rotterdamse havengebied. Het gevelmetselwerk in donkere kleur verspringt per laag, wat een bijzonder reliëf oplevert. De puien en balustradehekwerken zijn lichtgrijs uitgevoerd waardoor de donkere metselwerk kaders in de gevels worden benadrukt. Deze woningen worden begin 2022 opgeleverd.

Alle woningen worden voorzien van duurzame installaties, zoals een WKO-systeem met bodemwarmtepomp en PV-panelen. Dankzij de behaalde energieprestatie en toepassing van FSC-gecertificeerd hout is het project opgenomen in het register Groenverklaring. Kopers konden daarmee gebruik maken van een aantrekkelijke korting op de financiering van de woning.

Waal verzorgt in opdracht van de ontwikkelingscombinatie de volledige planontwikkeling en realisatie. De bewoners hebben de woning naar eigen inzicht kunnen indelen en inrichten.

Kijk voor meer informatie op: www.hetbalkonvanmaassluis.nl

210908 Het Balkon 1
210908 Het Balkon 2
210908 Het Balkon 3
210908 Het Balkon 5
210908 Het Balkon 1
210908 Het Balkon 2
210908 Het Balkon 3
210908 Het Balkon 5