Nieuwe woningen in Prinsenland Honselersdijk

30 maart 2022

Honselersdijk krijgt er 27 nieuwe huizen bij. Met een feestelijke bijeenkomst en het leggen van de laatste vloerplaat is eind maart de realisatie van Prinsenland in Honselersdijk officieel van start gegaan.

Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners van het project en andere betrokkenen plaatste wethouder Cobie Gardien de laatste vloerplaat van de begane grond. Een naam die niet zomaar gekozen is, maar voortkomt uit de geschiedenis van deze plek. De voormalige eigenaar van de grond, de familie Prins, heeft de locatie 100 jaar in gebruik gehad als tuinbouwgrond.

Prinsenland bestaat uit verschillende typen woningen: een combinatie van grondgebonden starterswoningen, patiowoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Daarmee wordt niet alleen de roep om starterswoningen voor een deel ingevuld, maar ook de wens van 50-plussers om gelijkvloers te kunnen wonen, zonder meteen de stap te zetten naar een appartement. Zij vinden hun plek in een patiowoning. Ook de twee-onder-een-kapwoningen kunnen zorgen voor verdere doorstroming van inwoners. Daarmee komt ruimte in veelal rijwoningen voor startende gezinnen.

Naar verwachting worden de eerste woningen nog dit jaar opgeleverd.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

220406 Prinsenland start bouw 1
220406 Prinsenland start bouw 2
220406 Prinsenland start bouw 3
220406 Prinsenland start bouw 1
220406 Prinsenland start bouw 2
220406 Prinsenland start bouw 3