Nieuwe hof bij spoorbrug De Hef in Rotterdam

6 november 2015

Op donderdag 5 november jl. werd de start van de bouw van het project ‘Hof aan de Hef’ gevierd. Kopers, oud-bewoners, de architecten, makelaars, de mensen van Woonstad Rotterdam en omwonenden bekeken een mooie dansact op de bouwplaats. Daarna werd de paal de grond in geboord. Fotograaf Joop Reijngoud zette alle aanwezigen op een groepsfoto.

Op het Noordereiland in Rotterdam nabij monumentale spoorbrug De Hef worden 21 stijlvolle herenhuizen, 7 stadswoningen, 6 appartementen en 2 atelierwoningen gerealiseerd door Waal. De woningen, die gelegen zijn aan de Prins Hendrikkade/Van der Takstraat, hebben een laat negentiende eeuwse uitstraling en zijn bestemd voor een breed publiek. Naast een eigen privé terras en balkon geven de woningen toegang tot een besloten hof. Over de inrichting van deze hof en de indeling van de woningen konden de kopers zelf meedenken.

Een aantal fraaie stijlelementen van de etalages van de inmiddels gesloopte bebouwing keert terug in de entree naar de hof. De gevels krijgen eigentijdse materialen en passen goed in het historische straatbeeld van het Noordereiland. Dat is belangrijk aan deze opvallende plek aan de voet van de Koninginnebrug. De architect van het nieuwe gebouw (Geusebroek Verheij Architecten) heeft in het verleden prijzen ontvangen voor ontwerpen in oude binnensteden.

Kijk voor meer informatie op www.hofaandehef.nl.

151106-Start-Hof-aan-de-Hef-1.JPG
151106-Start-Hof-aan-de-Hef-2.JPG
151106-Start-Hof-aan-de-Hef-3.jpg
151106-Start-Hof-aan-de-Hef-1.JPG
151106-Start-Hof-aan-de-Hef-2.JPG
151106-Start-Hof-aan-de-Hef-3.jpg