Nieuwbouw HMC Rotterdam bereikt hoogste punt

3 maart 2015

Waal heeft het hoogste punt bereikt in de nieuwbouw van het HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Rotterdam. In zes maanden tijd is er een 5-laags onderwijsgebouw van 6.500 m2 neergezet. Hierbij is gewerkt met grootschalige betonelementen en er is drie keer een groot transport geweest van het kopgevelelement van maar liefst 19 meter bij 4 meter. Eind juni/begin juli is de nieuwbouw klaar.

Op dit moment kan de hijskraan het gebouw uit en het trappenhuis erin. Daarna wordt er gewerkt aan de binnenkant van de nieuwbouw. De leerlingen en medewerkers zijn door middel van workshops betrokken bij het ontwerp van het interieur van onder andere de ‘stands’ op de begane grond die als paviljoens in de ruimte worden geplaatst.

Na de zomer van 2015 zal de sloop van de oudbouw volgen en worden de bestaande werkplaatsen en praktijkruimtes van ca. 4.500 m2 ingrijpend gerenoveerd. Naar verwachting is het gehele project rond de zomer van 2016 afgerond.

De gang van zaken rondom de nieuwbouw is te volgen op de Facebookpagina: www.facebook.com/nieuwbouwHMC.

Het HMC, ook wel bekend als Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.

HMC-2.JPG
150303-HMC-Hoogste-punt.jpg
HMC-2.JPG
150303-HMC-Hoogste-punt.jpg