Muzikale feestelijke handeling bouw Xavier op Zuidas

9 maart 2017

Op woensdag 8 maart werd op feestelijke wijze de start van de bouw van woontoren Xavier aan de Zuidas in Amsterdam gevierd. De bouw was inmiddels al in volle gang. Voor deze gelegenheid bracht een klein ‘bouwvakkersorkest’ muziek ten gehore vanuit de bouwput. De wethouder was erbij aanwezig.

Alle appartementen in het gebouw zijn inmiddels verkocht. De belangstelling voor het project was overweldigend. Het luxueuze project is ontworpen door architectenbureau KenK. Het bestaat in totaal uit 49 koop- en 110 vrije sector huurappartementen, waarvan de huurappartementen door Syntrus Achmea Real Estate & Finance zijn afgenomen. Ook zijn er vier commerciële ruimten en is er een parkeergarage met 122 parkeerplaatsen.

Deze woontoren is de tweede woonontwikkeling op de Zuidas van ontwikkelcombinatie Zuidschans, een samenwerkingsverband tussen vastgoedontwikkelaars AM en BPD. Het project wordt gerealiseerd door Waal.

Op de foto van links naar rechts: Edward Zevenbergen (BPD), Johan Krijgsman (Waal), Jeroen Eisen (SAREF), Peter Heuvelink (AM) en Sebastiaan Capel (Voorzitter bestuurscommissie Amsterdam Zuid).

170309-Start-bouw-Xavier-c.jpg
170309-Start-bouw-Xavier-b.jpg
170309-Start-bouw-Xavier-a.jpg
170309-Start-bouw-Xavier-c.jpg
170309-Start-bouw-Xavier-b.jpg
170309-Start-bouw-Xavier-a.jpg