Machtig mooi thuiskomen in herenhuis op de Kaap

3 februari 2015

Roemrucht, avontuurlijk en vernieuwend. Dat is Katendrecht in Rotterdam. Met het nieuwbouwproject Kaapvaarder komen er 32 herenhuizen met hoge plafonds alle ruimte bieden voor een gezin. In de basis zijn er 4 typen van deze koopwoningen: Jan, Pier, Tjores en Corneel, waarop veel gevariëerd kan worden. De woningen worden in opdracht van Woonstad Rotterdam gerealiseerd in samenwerking met Waal.

Bijzonder zijn de prachtige gevels van elke woning. De detaillering en de materialen zijn van een kwaliteit die je zelden ziet bij nieuwbouw. Er is veel vrijheid om de gevel naar eigen hand te zetten. Natuursteen op de begane grond, of liever metselwerk? Heeft de bewoner graag een erker, of een opbouw in de gevel? Tijdens de Koersavonden kunnen geïnteresseerden daarover meedenken. Zo zorgen we ervoor dat er een gevarieerd gevelbeeld ontstaat. Vrijwel geen enkele gevel zal hetzelfde worden. Kaapvaarder sluit goed aan op het historische straatbeeld van Katendrecht. Dat is machtig mooi thuiskomen!

Ook in het huis is straks die hoge kwaliteit. Mooie materialen in grote ruimten. De hoge plafonds van maar liefst 3 meter of nog hoger geven veel sfeer aan de woonkamer. We horen graag van de bewoners welke indeling zij ideaal vinden. Elke woning heeft minimaal 3 slaapkamers. Bij woningen met een zolder is eenvoudig een 4e slaapkamer te maken. Een deel van de woningen heeft de mogelijkheid van een dakterras. Daarnaast is er middenin het bouwblok een zogeheten daktuin: een dek ter hoogte van de eerste verdieping. Dit dek onttrekt de ondergelegen parkeerplekken aan het zicht. Over het gebruik van de daktuin horen we graag de ideeën van geïnteresseerden. Is er de voorkeur voor een gezamenlijke ruimte, of ziet men liever dat iedereen zijn eigen privéterras heeft? Of misschien een combinatie van beide: wat kleinere privéterrassen en ook een gezamenlijk deel in het midden. Ook over de inrichting ervan kan worden meegedacht. Liever een groene inrichting of juist een strakkere, onderhoudsarme aankleding? In Kaapvaarder heb je alle voordelen van nieuwbouw: onderhoudsarm, energiezuinig en comfortabel.

Op de Koersavonden wordt de koers uitgezet naar ieders ideale woning. In de workshops kan men meedenken over zowel de buitenkant als de binnenkant. Op 22 januari jl. vond de zeer succesvolle eerste Koersavond plaats, met circa 100 enthousiaste geïnteresseerden. Meegedacht kon worden over het aantal bouwlagen, de gevelindeling en de daktuin/het dakterras. De tweede Koersavond vindt plaats op donderdag 19 februari aanstaande en gaat onder andere over de plattegronden. Wil je liever koken op de 1e verdieping? Een extra slaapkamer op de zolderverdieping? Ook kijken we met je naar het materiaalgebruik. Welke bakstenen vind jij bijvoorbeeld mooi?

Geïnteresseerd? Denk mee over het ontwerp tijdens de ‘Koersavonden’ en krijg voorrang bij de verkoop. Op deze Koersavonden zet je de koers uit naar jouw ideale woning. Je kunt je nog aanmelden voor de tweede Koersavond op 19 februari aanstaande. Stuur daarvoor een mailtje naar info@kaapvaarder.nl.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.kaapvaarder.nl.

150201-Kaapvaarder-4.jpg
150201-Kaapvaarder-3.jpg
150201-Kaapvaarder-2.jpg
150201-Kaapvaarder-1.jpg
150201-Kaapvaarder-4.jpg
150201-Kaapvaarder-3.jpg
150201-Kaapvaarder-2.jpg
150201-Kaapvaarder-1.jpg