Leerlingen en docenten blij met speciaal schoolgebouw

10 maart 2017

Op vrijdag 10 maart vond de feestelijke opening van de 2 VSO-scholen in Den Haag plaats. Voor deze gelegenheid kwam zelfs de wethouder van onderwijs, mevrouw Saskia Bruines langs.

Het gebouw werd al in januari van dit jaar in gebruik genomen. En met plezier. De leerlingen, docenten en begeleiders voelen zich prettig in het ruim opgezette en lichte gebouw. Het is dan ook volledig afgestemd op de behoeften van de leerlingen.

In het gebouw zijn twee scholen voor voortgezet speciaal onderwijs gevestigd. Het Piramide College (VSO cluster 3: kinderen met een lichamelijke beperking en/of langdurig zieke kinderen) en het Viertaal College (VSO cluster 2: kinderen met een beperking op het gebied van spraak, taal, auditieve verwerking en gehoor en kinderen met een stoornis in het autistische spectrum).

In het ontwerp van het gebouw is dan ook zorgvuldig rekening gehouden met de eisen voor de specifieke doelgroepen. Zo is voorzien in vloerafwerking op een corkment onderlaag voor optimale geluidsdemping. Ook is hierbij uitgegaan van 5dB zwaardere eisen voor zowel lucht- als contactgeluid. Verder zijn de ruimten van De Piramide ontsloten door schuifdeuren: deze zijn geluidwerend en licht bedienbaar. In het gebouw is een extra grote lift geplaatst. In de verkeersruimten en in de kleedruimte is ruimte gereserveerd voor het stallen van mobiel instrumentarium en sportrolstoelen.

170313-Opening-VSO-scholen-1.JPG
170313-Opening-VSO-scholen-2.JPG
170313-Opening-VSO-scholen-3.jpg
170313-Opening-VSO-scholen-1.JPG
170313-Opening-VSO-scholen-2.JPG
170313-Opening-VSO-scholen-3.jpg