Kloppend hart in de Rivierenbuurt

17 juli 2014

Op donderdag 17 juli jl. vond de feestelijke aftrap van de bouw van de Brede Buurtschool Plus O3 op het Deltaplantsoen in Den Haag plaats. Ingrid van Engelshoven (wethouder van onderwijs) onthulde de eerste steen, samen met John Verhoeff (directeur Jan van Nassauschool, namens O3) en Liesbeth Pruijs (directeur RKF).

De eerste Playground van de Toekomst, een initiatief van de Richard Krajicek Foundation, komt aangrenzend aan het plein waar de Brede Buurtschool Plus O3 wordt gebouwd. Hiermee wordt het dé centrale plek voor iedereen in de Rivierenbuurt: jong en oud.

Een Brede Buurtschool Plus is een centrum dat zichtbaar is in de wijk en waar buurtbewoners van jong tot oud samenkomen. Naast schoollokalen bestaat de Brede Buurtschool Plus uit voorschoolse en buitenschoolse opvang, een ontmoetingsruimte, een theaterzaal, een wijkkeuken, muziekatelier, mediatheek, vergaderruimtes, spreekkamers en sportfaciliteiten.

De verschillende activiteiten op het gebied van onderwijs, opvang, welzijn, zorg, sport en cultuur versterken elkaar. Ze dragen bij aan de ontplooiing en persoonlijke groei van kinderen, bewoners en de wijk. In O3 bundelen Dak Kindercentra, Basisschool Jan van Nassau en welzijnsorganisatie Zebra hun krachten. Samen met wijkorganisaties en sportverenigingen maken zij van O3 het middelpunt van de Haagse Rivierenbuurt. Een plek om jezelf, elkaar en de buurt te Ontwikkelen, te Ontdekken en te Ontmoeten.

Dankzij de Playground van de Toekomst kunnen jongeren in een sociaal veilige situatie sporten en spelen èn leren zij zich bewegen in een natuurlijk en stedelijke omgeving. De Playground van de Toekomst brengt een stukje wildernis midden in de stad en bestaat uit een binnenste ruimte met wildernis, waar kinderen vrij kunnen spelen en een ‘urban’ buitenste ruimte voor sport en spel.

De Brede Buurtschool Plus telt in totaal 4.087 m2 BVO inclusief gymzaal (435 m2) en bestaat uit vier bouwlagen. Het gebouw wordt door Waal gerealiseerd en zal uiterlijk in juli 2015 worden opgeleverd.

Bekijk hier een filmpje van de feestelijke start.

140718-Start-Brede-Buurtschool-Rivierenbuurt-2.JPG
140718-Start-Brede-Buurtschool-Rivierenbuurt-3.JPG
140718-Start-Brede-Buurtschool-Rivierenbuurt-4.JPG
140718-Start-Brede-Buurtschool-Rivierenbuurt-5.JPG
140718-Start-Brede-Buurtschool-Rivierenbuurt-6.JPG
140718-Start-Brede-Buurtschool-Rivierenbuurt-2.JPG
140718-Start-Brede-Buurtschool-Rivierenbuurt-3.JPG
140718-Start-Brede-Buurtschool-Rivierenbuurt-4.JPG
140718-Start-Brede-Buurtschool-Rivierenbuurt-5.JPG
140718-Start-Brede-Buurtschool-Rivierenbuurt-6.JPG