Ketenintegratie met Vidomes en Waal

12 oktober 2012

In de wijk Te Werve in Rijswijk komt aan de Van Vollenhovenlaan/hoek Idenburglaan een nieuwbouwproject van woningcorporatie Vidomes. Het project bestaat uit 14 sociale huurwoningen voor gezinnen. Op vrijdag 12 oktober jl. zijn Vidomes en Waal gestart met de bouw.

Het project komt op de plek waar eerder 20 verouderde duplexwoningen stonden. Myra Klee, gebiedsmanager Rijswijk bij Vidomes: “We hebben ervoor gekozen op deze locatie 14 eengezinswoningen te bouwen, omdat er in Rijswijk veel vraag is naar betaalbare woningen voor gezinnen. Met de bouw van deze woningen komen we tegemoet aan deze vraag.”

Het project is een uitwerking van het wijkontwikkelingsplan dat Vidomes, de gemeente Rijswijk en woningcorporatie Rijswijk Wonen in samenspraak met bewoners en andere belanghebbenden hebben opgesteld. Het doel van dit ontwikkelingsplan is de wijk goed leefbaar te houden voor nu en de toekomst.

Voor dit project zijn Vidomes en Waal een bijzonder samenwerkingsverband aangegaan op basis van ketenintegratie. Alle partijen werkten al tijdens het ontwerpen van het plan intensief samen. Deze wijze van samenwerken leidt tot lagere kosten, een verbetering van de kwaliteit en een kortere bouwtijd. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen in het eerste kwartaal van 2013 opgeleverd.

Meer informatie over het project Van Vollenhovenlaan/hoek Idenburglaan vindt u op www.vidomes.nl