Intelligent bouwen in Hoogvliet

20 november 2017

Intelligent bouwen is alles in één keer goed doen. Een uitdaging die Waal elke dag weer samen met haar maakpartners aangaat om in de bouwketen het beste naar boven te halen. Team C werkt inmiddels ruim 5 jaar met vaste maakpartners. Met deze partners worden de afhankelijkheden tussen de werkzaamheden in kaart gebracht om samenwerking en planning te kunnen optimaliseren. En elke keer blijkt dat het bouwproces nóg een stukje beter kan!

Tijd voor een ‘snelkookpan’. In de wijk Oudeland te Hoogvliet worden 15 grondgebonden woningen gerealiseerd in het project Acapella. Bij bouwnummer 15 gaat het projectteam nog gedetailleerder kijken naar de afhankelijkheden van de partijen die bij het bouwen van de woning betrokken zijn. Alle ‘lucht’ wordt uit het bouwproces gehaald. Zo worden de afhankelijkheden van de verschillende partijen duidelijker zichtbaar. De informatie wordt door een externe partij gemeten en verzameld. En op basis daarvan kan het reguliere bouwproces verbeterd worden. Hierbij wordt vooral gekeken naar het toevoegen van waarde aan de woning en het verminderen van verspillingen in het gehele bouwproces.

Het streven is bouwnummer 15 binnen 4 werkweken ‘opleverklaar’ te hebben. Tijdens een kickoff met alle bouwpartners werd het startsein gegeven voor een concreet ‘bouwen aan verbinden’.

De woningen zijn ontwikkeld en worden verkocht door Waal.

Kijk voor meer informatie op www.acapellahoogvliet.nl.

171117-Acapella-recordpoging-3.jpg
171117-Acapella-recordpoging-2.jpg
171117-Acapella-recordpoging-1.jpg
171117-Acapella-recordpoging-3.jpg
171117-Acapella-recordpoging-2.jpg
171117-Acapella-recordpoging-1.jpg