Hoogste punt voor woontoren KEA Amsterdam

29 september 2015

In het najaar van 2014 werd in opdracht van Syntrus Achmea gestart met de bouw van woontoren KEA in het Science Park te Amsterdam. In deze toren worden 152 huurwoningen gerealiseerd. De bouw verloopt volgens planning en intussen is het hoogste punt bereikt. En dat werd gevierd op maandag 28 september jl.

In het Science Park komen wonen en wetenschap samen. Kennisinstellingen van wereldfaam en high tech-topbedrijven vestigen zich er in toenemende mate. De nieuwe woontoren KEA is bedoeld voor de groeiende groep gebruikers van het Science Park en jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt.

De woontoren omvat 22 verdiepingen, 152 appartementen en 76 parkeerplaatsen en heeft een prominente ligging aan de Carolina McGillavrylaan. De woningen hebben een gemiddelde oppervlakte van 68 m2, een hoog afwerkingsniveau, een buitenruimte en een panoramisch uitzicht over de stad Amsterdam. Desondanks zal het overgrote deel van de appartementen een aanvangshuur onder de € 1000,- per maand hebben. Daarmee wordt optimaal tegemoet gekomen aan de vraag vanuit de Amsterdamse woningmarkt: betaalbaar binnenstedelijk wonen in het vrijesectorhuursegment.

Bijzonder aan het project is de nauwe samenwerking tussen gemeente, belegger, ontwikkelaar en bouwer. In een co-makership is het gebouw vanaf het schetsontwerp samen vormgegeven. Het complex wordt gerealiseerd door KEA C.V.: een samenwerking van projectontwikkelaar Blauwhoed en woningcorporatie Ymere. Namens de gemeente Amsterdam is het Projectbureau Zuidoostlob bij het project betrokken. De realisatie is in handen van Waal.

De oplevering is gepland in 2016.

150929-Hoogste-punt-woontoren-KEA-3.jpg
150929-Hoogste-punt-woontoren-KEA-2.JPG
150929-Hoogste-punt-woontoren-KEA-1.JPG
150929-Hoogste-punt-woontoren-KEA-3.jpg
150929-Hoogste-punt-woontoren-KEA-2.JPG
150929-Hoogste-punt-woontoren-KEA-1.JPG