Hoogste punt ouderencomplex De Vliet gevierd!

5 juni 2020

Ouderencomplex De Vliet in Maassluis heeft het hoogste punt bereikt. Het wordt door Waal gerealiseerd onder de naam ‘Sluispolder’.

Wethouder Sjoerd Kuiper kreeg de eer om de vlag naar het hoogste punt te hijsen. Ook waren enkele toekomstige bewoners aanwezig om deze mooie gelegenheid te vieren.

Het nieuwe seniorencomplex komt net als het huidige gebouw aan de P.C. Hooftlaan te staan. Om dat te realiseren, moest eind 2018 op die locatie eerst een verouderd appartementencomplex tegen de vlakte. De nieuwbouw bestaat uit 64 appartementen en een recreatieruimte.

De bouwplannen van het seniorencomplex zorgden eerder voor veel commotie onder de bewoners. In eerste instantie zouden er 40 ouderenwoningen komen. Daarnaast was het onzeker of de gezamenlijke ruimte terug zou komen in het nieuwe pand. Ruim drie jaar geleden hebben de bewoners van het complex meer dan 650 handtekeningen opgehaald voor het behoud van de recreatiezaal. En dat heeft mogen baten: de zaal, die ook door andere bewoners van de wijk kan worden gebruikt, keert terug in het nieuwbouwcomplex.

De aanstaande bewoners kregen – alle individueel en uit handen van het zorgpersoneel – van Waal een heerlijk gebakje en een gezellig plantje voor op de kamer. De WOS was erbij om een filmpje te maken.

200605-Sluispolder-hoogste-punt-3.JPG
200605-Sluispolder-hoogste-punt-2.jpg
200605-Sluispolder-hoogste-punt-3.JPG
200605-Sluispolder-hoogste-punt-2.jpg