HKH Prinses Margriet opent Sophia Revalidatie

18 juni 2014

Prinses Margriet heeft op dinsdagmiddag 18 juni het nieuwe pand van Sophia Revalidatie in Den Haag geopend. Het revalidatiecentrum is verhuisd naar een duurzamer gebouw dat werd gebouwd door Waal.

Na een plenaire bijeenkomst in de sportzaal vertrok prinses Margriet naar het atrium waar ze het gebouw officieel opende. De prinses kreeg van patiëntje Amina (4) een schaar overhandigd waarmee ze vervolgens samen het lint knipten. Het meisje heeft sinds haar geboorte een hersenbeschadiging wegens zuurstoftekort bij de geboorte.

Naast prinses Margriet waren ook de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag en Paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel aanwezig.

Met de bouw van het nieuwe centrum is ervoor gezorgd dat patiënten op een zo prettig mogelijke en minder klinische manier kunnen revalideren. Volgens Sophia Revalidatie heeft dit invloed op het verloop van de revalidatie. In het centrum revalideren jaarlijks 5500 patiënten, waarvan 500 klinisch. Het nieuwe gebouw staat op hetzelfde terrein als het oude pand. Eind december verhuisden de medewerkers en patiënten naar de nieuwe locatie.

140619-Opening-Sophia-Revalidatie-2.JPG
140619-Opening-Sophia-Revalidatie-1.JPG
140619-Opening-Sophia-Revalidatie-2.JPG
140619-Opening-Sophia-Revalidatie-1.JPG