High-end woonicoon Xavier aan de Zuidas in Amsterdam nadert voltooiing

27 mei 2019

Het door de gebiedsontwikkelaars AM en BPD ontwikkelde appartementengebouw Xavier aan de Zuidas in Amsterdam nadert haar voltooiing en wordt vanaf eind mei opgeleverd. De luxe woontoren omvat 110 huur- en 49 royale koopappartementen en 336 m2 bvo aan commerciële ruimten en 122 parkeerplaatsen. Alle koopappartementen zijn verkocht. Vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance tekende voor de turnkey-overeenkomst van de 110 huurappartementen. De huurappartementen zijn vrijwel allemaal verhuurd. De realisatie is in handen van Waal. IEF Capital wordt eigenaar van de commerciële ruimtes.

Versterking woon- en voorzieningenfunctie Zuidas
Het gebouw biedt ruimte aan in totaal 159 royale appartementen, heeft een markante en statige uitstraling en vormt een fraai nieuw woonicoon aan de Zuidas. Bewoners kunnen gebruikmaken van een aanvullende servicediensten, waaronder een stomerij, schoenreparateur of huishoudelijke hulp. De binnen- en buitenzijde van het pand zijn voorzien van een luxueuze, hoogwaardige kwalitatieve afwerking. In de plint op de begane vloer zijn vier commerciële units. Hierin worden door IEF onder meer voorzieningen gevestigd zoals een bakkerij en chocolaterie, welke zorgen voor extra levendigheid en die het huidige aanbod op de Zuidas completeren. Met Xavier wordt de woon- en voorzieningenfunctie van de Zuidas verder versterkt.

AM en BPD zijn binnen Zuidschans C.V. ook in andere ontwikkelingen samen actief op de Zuidas. Op dit moment realiseren zij naast Xavier, The George en The Gustav. Eerder is OPZUID gerealiseerd.

Over de Zuidas
De Zuidas is de internationale toplocatie van Amsterdam en is sterk in ontwikkeling. Het ligt op een zeer strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is volop ruimte voor wonen, werken, leren en ontspannen.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living and working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 350.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is marktleider in Nederland en Duitsland en onderdeel van Rabobank. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd-de.de.

Over Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Namens meer dan zestig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers beheert Syntrus Achmea Real Estate & Finance ruim twintig miljard euro in vastgoed en hypotheken. Wij kiezen voor duurzame investeringen. Daarmee bieden we onze stakeholders een gezonde financiële toekomst in een aantrekkelijke leefomgeving. Financieel en maatschappelijk rendement gaan bij ons hand in hand. Voor verhuur in Xavier: www.hurenopdezuidas.nl

Over Waal
Waal is meer dan producent van gebouwen. Een platformorganisatie als spil in het complexe proces van de ontwikkeling, engineering en realisatie van woningen. Wij zijn altijd onderweg en in beweging. We willen meer waarde toevoegen en verbeteren dus continu. Door duurzaam samen te werken, verspilling tegen te gaan en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Met meer klanttevredenheid als resultaat.
Voor projectontwikkelaars, beleggers en corporaties leggen wij de optimale verbinding met toekomstige bewoners. We werken graag samen en gebruiken innovatieve technieken, van concept tot en met realisatie. Binnen budget en zonder opleverpunten. Servicepunten lossen we snel op. Wij leveren de bewoners geheel naar wens, snel en efficiënt, een duurzaam nieuw thuis. Onze missie is dan ook: Integraal verbinden. Slimmer bouwen. Beter wonen.

Over IEF Capital
IEF heeft de afgelopen decennia verschillende vastgoedfondsen opgebouwd in commercieel vastgoed met een focus op winkelvastgoed in de belangrijkste winkelsteden van Nederland. Daarnaast heeft IEF diverse inflatie gerelateerde producten ontwikkeld voor o.a. pensioenfondsen en staat IEF bekend om haar markante grootschalige herontwikkelingen door heel Nederland. In het buitenland is IEF voornamelijk actief in de Verenigde Staten.