Herstructurering Wee Weneestraat Hellevoetsluis

20 maart 2017

Maasdelta ontwikkelt en realiseert samen met Waal 20 nieuwe huurwoningen in de vorm van een turn-key overeenkomst. Waal werd daartoe geselecteerd op basis van prijs, kwaliteit en bouwtijd.

In de wijk Nieuwenhoorn in Hellevoetsluis is sprake van landelijk wonen met een dorps karakter. De slechte bouwkundige en energetische staat van de bestaande woningen bood onvoldoende perspectief om de woningen tot einde levensduur (24 jaar) zonder grote investering te exploiteren. Een grote investering om de levensduur te verlengen, was niet wenselijk. Sloop nieuwbouw was dan ook de beste optie.

De 20 eengezinswoningen in het noordelijke gedeelte van de Wee weneestraat zijn verdeeld over 5 blokjes van 4 woningen. De huidige huurders krijgen terugkeergarantie. Dit houdt in dat zij gedurende de sloop van hun oude woning en bouw van de nieuwe woning in een wisselwoning verblijven. Uitgangspunt is dat zij terugkeren op hetzelfde adres in de straat in een gelijkwaardige woning qua grootte.

De nieuwe woningen werden in samenwerking met Rob Ruoff architecten uitgewerkt. Daarbij is de jaren \\\\\\\’50 stijl aangehouden om zo goed mogelijk op de bestaande bouw in de wijk aan te sluiten. De woningen hebben een oppervlakte van circa 100 m2 GBO en tellen 3 slaapkamers. Ze hebben een achtertuin met berging. De woningen zijn energiezuinig en zullen zonder gasaansluiting worden uitgevoerd.

170320-Wee-Weneestraat-2.jpg
170320-Wee-Weneestraat-1.jpg
170320-Wee-Weneestraat-2.jpg
170320-Wee-Weneestraat-1.jpg