Heiwerk Palenstein Zoetermeer gestart

12 november 2019

Op maandag 11/11 jl. werd de eerste paal voor de nieuwbouw van stadskwartier Palenstein in Zoetermeer in de grond geslagen. Aan de Jan van Beierenlaan in Zoetermeer realiseert Waal in opdracht van De Goede Woning een geheel gasloos woon- en winkelcentrum.

Het project bestaat uit 46 vrije sector huurwoningen, 109 sociale huurappartementen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels. De woongebouwen en eengezinswoningen zijn elk anders van vorm. De optimale positionering, flexibiliteit van het programma, inpassing in de omgeving en de architectonische diversiteit vormen de basis voor een mooi nieuw leefmilieu.

Het gedifferentieerde volume sluit aan op de wijk uit de jaren ’70. De woongebouwen en eengezinswoningen zijn elk anders van vorm. Het bouwblok volgt de rooilijn en heeft vijf hoogteaccenten op een plint van supermarkten en winkels. Alle appartementen in de torens hebben een portiekontsluiting en rondom door- en uitzichten. In het groene binnengebied wordt deels op maaiveldniveau geparkeerd. Boven de supermarkt en winkelpassage is het binnengebied opgetild en uitgevoerd als daktuin. Het gebouw zal geheel gasloos worden uitgevoerd.

Al in juli werd de start van de realisatie van het project gevierd. In de tussentijd zijn de bronnen geboord. Vanaf de start van het heiwerk zal de verdere bouw ca. 2 jaren in beslag nemen.

191112-Palenstein-3.jpg
191112-Palenstein-2.jpg
191112-Palenstein-1.jpg
191112-Palenstein-3.jpg
191112-Palenstein-2.jpg
191112-Palenstein-1.jpg