Grote belangstelling voor woningen Hof aan de Hef Rotterdam

29 januari 2015

Op 24 januari jl. startte onder grote belangstelling de verkoop van de woningen in het project Hof aan de Hef in Rotterdam. De inschrijving voor dit nieuwbouwproject sluit op 7 februari om 12.00 uur.

Het Noordereiland is één van de meest bijzondere plekken van Rotterdam. Heel centraal gelegen, aan het water en toch een historische en veilige woonomgeving. Een supermarkt, een basisschool, galerietjes en cafés zijn op het eiland zelf te vinden. Nog meer voorzieningen liggen op een paar minuten fietsen. Het Noordereiland is ontstaan na het graven van de Koningshaven (1878). Op en rond het eiland bevindt zich een aantal Rijksmonumenten. Het eiland is dan ook aangewezen als beschermd stadsgezicht. Het sfeervolle Burgemeester Hoffmanplein is een verborgen parel van Rotterdam. Het is het hart van het Noordereiland: heerlijk om even op een bankje van de oude bomen te genieten. Het Noordereiland is tevens toneel van terugkerende Evenementen: van tijdelijk terras A la Plancha tot culturele voorstellingen.

Veel keuzemogelijkheden in het project Hof aan de Hef zijn tot stand gekomen door goed te luisteren naar geïnteresseerden. Het resultaat is een groot aantal opties die elke woning verschillend kunnen maken. Wat past bij de bewoner: een vide, dakopbouw, 2e badkamer, een bordestrap, een dakterras? Of bij de appartementen: wil je vanuit de woonkamer zicht op de Hefbrug of juist op de groene hof?

In enkele woonworkshops dachten enthousiaste aspirant kopers mee over de indeling van de woningen en de mogelijkheden voor de hof. Veel van hen waardeerden de mogelijkheid om al in zo’n vroeg stadium mee te kunnen denken. Mensen hadden wensen als een open haard, een vide, houten vloeren en zaken om de woning nog duurzamer te maken, zoals zonnepanelen en een kelder. Verder kon men kiezen tussen individuele tuinen of een gemeenschappelijke hof. Een grote meerderheid koos voor de hof. Na afloop van elke workshop leerden toekomstige buren elkaar alvast kennen met een gezellig drankje.

21 herenhuizen – Een deel van de herenhuizen kijkt uit over het water van de Koningshaven en heeft dus een prachtig uitzicht op de Hef en de Kop van Zuid. Andere kijken over het sfeervolle Burgemeester Hoffmanplein of de Van der Takstraat.

7 stadswoningen – De stadswoningen hebben 3 bouwlagen met 1 of 2 privé buitenruimtes. Je vindt ze aan de Tulpstraat. Ze hebben een hogere begane grond, wat een mooi ruimtelijk effect geeft. Bij de stadswoning kan een dakterras of dakopbouw gekozen worden.

6 appartementen – De appartementen zijn de voordeligste woningen van Hof aan de Hef. Er is dus voor elk budget wel een woning te vinden! De appartementen liggen op de hoeken van de Van der Takstraat. Drie op elke hoek, de appartementen zijn gelijkvloers.

2 atelierwoningen – Op de hoeken van de Van der Takstraat komen twee atelierwoningen (één per hoek, bestaande uit begane grond en 1e verdieping). Deze bijzondere woningen zijn helemaal voor bewoning te gebruiken, maar ook te benutten voor een kantoor of atelier aan huis.

Het project wordt in opdracht van Woonstad Rotterdam gerealiseerd door Waal. Kijk voor meer informatie op www.hofaandehef.nl of neem contact op met Ooms Makelaars via 010 – 424 88 88.

150128-Hof-aan-de-Hef3.jpg
150128-Hof-aan-de-Hef2.jpg
150128-Hof-aan-de-Hef1.jpg
150128-Hof-aan-de-Hef3.jpg
150128-Hof-aan-de-Hef2.jpg
150128-Hof-aan-de-Hef1.jpg