FSC® Keten Award 2012 uitgereikt aan Waal

5 maart 2013

Op dinsdag 5 maart 2013 werd de FSC Keten Award uitgereikt aan Waal. Directeur Ebert van der Wal nam de sculptuur in ontvangst van Roel Nozeman van FSC Nederland.

Al tijdens de jaarlijkse partnerbijeenkomst van FSC Nederland op 13 december 2012 is de Brede School Fiep Westendorp in Amsterdam winnaar geworden van de FSC Keten Award 2012. Alle partijen die bij het project betrokken waren, krijgen nu de sculptuur in handen die aan de prijs verbonden is.

Waal was hoofdaannemer van het winnende project, dat naast de school bestaat uit 71 sociale en aangepaste huurwoningen, een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf, een muziekatelier en een buurtontmoetingsruimte. De andere prijswinnaars in het project zijn: Gemeente Amsterdam (stadsdeel Nieuw West), De Key-De Principaal (opdrachtgever), Stichting KBA Nieuw West, Paul de Ruiter Architecten, Berkvens Foreco, Houtindustrie Veteka, Pontmeyer en Vianen Kozijntechniek.

Vanzelfsprekend is er veel FSC-product verwerkt in het project. Een opsomming: 31,5 km. hout voor gevelbekleding, 842 hsb-elementen en kozijnen, 37,6 m2 hout- en plaatmateriaal, 586 binnendeuren en 71 meterkasten. De gebruikte houtsoorten zijn: meranti, vuren, elliottis pine, okoumé, berken, sapupira en lariks.

Waal was in 2009 één van de eerste FSC-gecertificeerde bouwbedrijven en sinds 2010 is Waal ook FSC-convenantpartner.

Meer informatie over de genomineerden en over het winnende project is te vinden op www.goudhoutproject.nl