Feestelijke oplevering Sint Jan de Doper

6 juli 2012

Op vrijdagmiddag 6 juli jl. werd de oplevering van de Fiep Westendorp school en 71 appartementen in Amsterdam gevierd. Alle scholieren en leerkrachten van de brede school en bewoners van de sociale huurwoningen waren uitgenodigd. Het project is door Waal gerealiseerd in opdracht van Woonstichting De Key, Stichting KBA Nw-West en het Stadsdeel Nieuw-West.

Stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Wonen en Stedelijke Vernieuwing), Rob Haans (Algemeen Directeur van woonstichting De Key) en John Verhallen (bestuurslid Stichting KBA Nw-West) verrichtten samen met een special guest de officiële opening. Deze guests waren rappers Thomas, Dinesh en Valentino die een belangrijke bijdrage leverden aan de goede sfeer op dit feest. Klik op deze link voor een sfeerimpressie en indruk van het gebouw.

Directeur Jan van Aert van de Sint Jan de Doper nam het initiatief ook in Kenia een basisschool Kenia te (vernieuw)bouwen. Hij bezoekt het land geregeld met de organisatie “teachers4teachers” om Nederlandse en Keniaanse schoolleiders/leerkrachten te begeleiden. De sloppenwijken Kariobangi, Mathare, Kibeira en Huruma in Nairobi worden gekenmerkt door criminaliteit, armoede, tienermoeders, drugsgebruik, corruptie, aidsproblematiek en wapenbezit. Ook zijn ze omringd met gigantische vuilnisstortplaatsen. Goed onderwijs kan de vele kinderen in deze arme omgeving uitzicht op een toekomst bieden. Helaas verkeren veel schoolgebouwen in een erbarmelijke staat. Vaak ontbreekt elk materiaal. Waal en haar maakpartners hebben gedoneerd aan het ‘MarawaK Boost Fund’ om zo een bijdrage te leveren aan perspectief voor de bewoners.