Eengezinswoningen bijzonder in 010, wijk Feijenoord

24 februari 2016

Het Zinkerblok is een uniek project in de wijk Feijenoord waar 40 grondgebonden huurwoningen worden gerealiseerd met een sociale huurprijs. Niet bijzonder in de rest van Rotterdam, maar wel bijzonder voor Feijenoord, omdat eengezinswoningen nagenoeg ontbreken in de wijk. De woningen hebben een EPC van 0.

De stijl van de woningen refereert aan de 19e eeuwse architectuur. Een mooie aanvulling op de Dillenburgblokken die met veel zorg zijn gerestaureerd. De woningen zijn energieneutraal en hebben ruime tuinen inclusief een gezamenlijke binnentuin.

Met deze nieuwbouw blijft Woonstad Rotterdam doorbouwen aan de wijk Feijenoord: het Zinkerblok is het tweede project is opgeleverd. Grote woningen voor gezinnen die hier al wonen en hier willen blijven wonen. Voor hen is de nieuwbouw een stap vooruit.

De architectuur van het blok is afgestemd op de kenmerken van bebouwing uit het einde van de 19e eeuw die nog in de buurt aanwezig is. De kenmerken zijn een perceelsgewijze opbouw van de gevelwanden, verticale raamverhoudingen en een afwisselende vormgeving van de plintverdieping. Kortom: kenmerken van de niet-planmatige stedenbouw. En dus varieert de hoogte van de blokken op subtiele wijze, verschuiven de gevelritmes enigszins en liggen de ramen van de verschillende panden niet alle op gelijke hoogte.

Wethouder Pex Langenberg prees de duurzaamheidsambitie die is nagestreefd. De woningen, aangesloten op stadsverwarming, voorzien van PV-panelen, met groene daken op de bergingen en aansluitend bij de woonbehoefte in Feijenoord, is 4 keer duurzaam! Een mooie prestatie van Woonstad en Waal.

Bestuurder Richard Feenstra van Woonstad Rotterdam uitte zich positief verrast door de snelheid van bouwen en de kwaliteit van de woningen. Hij feliciteerde de huurders met hun woning, het zijn prachtige huizen waar gezinnen met kinderen veel woonplezier aan zullen beleven.

160224-Oplevering-Zinkerblok-1.jpg
160224-Oplevering-Zinkerblok-2.jpg
160224-Oplevering-Zinkerblok-3.JPG
160224-Oplevering-Zinkerblok-1.jpg
160224-Oplevering-Zinkerblok-2.jpg
160224-Oplevering-Zinkerblok-3.JPG