Een ‘nieuwe sfeer’ aan de Oude Haagweg

16 december 2015

Op dinsdag 15 december jl. werd symbolisch gevierd dat Waal de bouw van de twee appartementenvilla’s aan de Oude Haagweg 42-46 in Den Haag gaat starten. Voor de start van de bouw werden alle kopers en huurders van de woningen uitgenodigd. Na een speeches van Van der Vorm Vastgoed en Waal werd door de kopers van het eerste uur de officiële handeling verricht.

Als eerste werd door een van de toekomstige bewoners met een graafmachine een gat gegraven. Vervolgens werd met een druk op de knop een kerstboom verlicht als teken van ‘nieuwe sfeer’ op deze locatie. In de toekomst kunnen de bewoners in de tuin tussen de gebouwen net zo’n sfeervolle kerstboom neerzetten. De bewoners verheugen zich op het komend jaar waarin hun woningen gerealiseerd zullen worden. Naar verwachting worden deze begin 2017 door Waal opgeleverd. In de grote tent die voor deze gelegenheid was neergezet, waren hapjes en drankjes en natuurlijk ontbrak daarbij de glühwein niet. Vuurkorven maakten de sfeer compleet. De aanstaande bewoners, de opdrachtgever, architect en Waal proostten met elkaar op een voorspoedige bouw.

Van der Vorm Vastgoed is al een tijd bezig met de ontwikkeling van de locatie. Samen met Waal is vervolgens in de afgelopen anderhalf jaar in kaart gebracht welk type woningen op de locatie gewenst zijn. Gestart werd met een massastudie voor twee appartementengebouwen. De architectuur van de gebouwen en de indeling van de woningen waren op dat moment nog blanco. Op verschillende momenten konden geïnteresseerden meedenken over het ontwerp: door middel van diverse workshops, een poll en social media. Dit project is dan ook op basis van co-creactie uitgewerkt door Klunder Architecten en Waal. Uiteindelijk komen in beide gebouwen 33 appartementen, bestemd voor vrije sector huur en koop. De verhuur en verkoop verloopt tot op heden voorspoedig. Met name bewoners uit Loosduinen hebben interesse in de appartementen.

Kijk voor meer informatie op www.wonenaandeoudehaagweg.nl.

151215-Start-bouw-Oude-Haagweg-2b.JPG
151215-Start-bouw-Oude-Haagweg-1.JPG
151215-Start-bouw-Oude-Haagweg-4.jpg
151215-Start-bouw-Oude-Haagweg-2b.JPG
151215-Start-bouw-Oude-Haagweg-1.JPG
151215-Start-bouw-Oude-Haagweg-4.jpg