De overeenkomst tussen huizen en tomaten

13 april 2016

Op maandag 11 april jl. brachten ca. 25 medewerkers van Waal een bezoek aan RedStar. Het bedrijf teelt en levert het gehele jaar door smaaktomaten aan diverse klanten. Waal was te gast in het verpakkings- en distributiecentrum in De Lier.

In De Lier wordt dagelijks 100.000 tot 200.000 kg. smaaktomaten verpakt. Via volautomatische verpakkingslijnen vinden de tomaten hun weg naar de klant. RedStar heeft als doel de meest betrouwbare totaalspecialist te zijn in smaaktomaten van hoge kwaliteit. De organisatie levert hoogwaardige producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding in combinatie met een optimale service en aantoonbare toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld aan groothandels, supermarkten en horeca in Nederland. En wereldwijd: aan Duitsland, Zweden, Engeland, Rusland, Japan en andere landen.

RedStar is een innovatief familiebedrijf waarbij in het hoogseizoen ruim 700 medewerkers werken. De mensen werken met liefde voor het product en elke medewerker kan zich binnen het bedrijf ontplooien. Het bedrijf wil een voorbeeld zijn om voor te werken, samen mee te werken en in te investeren.

Net als Waal kent RedStar diverse uitdagingen. Vaak komt een bestelling om 12.00 uur binnen en moet deze nog dezelfde dag om 16.00 uur geleverd worden. In de branche wordt gewerkt met weekprijzen en verschilt de benodigde productie per seizoen. Hoe speel je hier efficiënt op in? RedStar nam Waal mee in het proces en de uitdagingen. En natuurlijk ook in de verbeteringen en oplossingen die zijn doorgevoerd in de afgelopen jaren. Na de presentatie volgde een rondleiding door het verpakkings- en distributiecentrum.

Inspiratiesessies zijn vrijblijvende bijeenkomsten voor alle medewerkers van Waal. Er wordt inspiratie opgedaan bij innovatieve bedrijven uit diverse sectoren. Om het eigen proces of product te verbeteren. Buiten je eigen werkomgeving kijken, geeft vaak nieuwe inzichten en ideeën. Tot nu toe zijn we op bezoek geweest bij De Klerk Binnenbouw, Lely, SEW Eurodrive en Rexnord.

Kijk voor meer informatie op www.redstar.nl

160413-Inspiratiesessie-Redstar-2.JPG
160413-Inspiratiesessie-RedStar-1.JPG
160413-Inspiratiesessie-Redstar-3.jpg
160413-Inspiratiesessie-Redstar-2.JPG
160413-Inspiratiesessie-RedStar-1.JPG
160413-Inspiratiesessie-Redstar-3.jpg