De Kameleon onderscheidt zich

8 november 2012

Woon- en winkelcomplex De Kameleon aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost krijgt veel positieve reacties. Zowel professionals als (buurt)bewoners zijn zeer te spreken over het eindresultaat. Het gebouw is genomineerd voor de Amsterdamse Zuiderkerkprijs en voor de prestigieuze Europese Mies van der Rohe Award. Het architectuurprogramma ‘Aanbouw’ van AT5 heeft een aflevering gemaakt waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan het gebouw en zijn betekenis voor de K-buurt.

De Zuiderkerkprijs is een onderscheiding die de Gemeente Amsterdam jaarlijks toekent aan de opdrachtgever en architect van het beste woningbouwproject in de stad. Vorig jaar werd De Keyzer, ook een project van opdrachtgever De Key, gekozen tot winnaar. Op 11 december wordt de winnaar van 2012 bekend gemaakt.

De Mies van der Rohe Award wordt sinds 1987 tweejaarlijks uitgereikt door de Europese Unie en de Fundació Mies van der Rohe. De prijs is de hoogste Europese onderscheiding voor architectuur. De voornaamste doelen zijn het erkennen en onderscheiden van excellente architectuur en aandacht vragen voor de belangrijke bijdrage van Europese professionals aan de ontwikkeling van nieuwe ideeën en technologieën.

Het AT5 programma ‘Aanbouw’ heeft een aflevering gemaakt over De Kameleon en over wat dit gebouw, met winkels en huurwoningen voor de middeninkomens, betekent voor de K-buurt. Bewoners, omwonenden, ondernemers, winkelend publiek, de gemeente, de architecten en directeur Wonen van De Key, Lidy van der Schaft, vertellen over De Kameleon. Bekijk de aflevering.

SnipImage1.JPG
SnipImage2.JPG
SnipImage3.JPG
SnipImage4.JPG
SnipImage5.JPG
SnipImage1.JPG
SnipImage2.JPG
SnipImage3.JPG
SnipImage4.JPG
SnipImage5.JPG