De Huisselectie van Waal

13 februari 2015

Vandaag valt bij onze relaties het boek ‘De Huisselectie van Waal’ op de mat. Op maandag 19 januari jl. werd het eerste exemplaar van het boek in ontvangst genomen door Minister Blok (Wonen en Rijksdienst). Johan Krijgsman overhandigde hem het boek tijdens de feestelijke oplevering van de Prachthuizen die in opdracht van Woonbron werden gerealiseerd in Hoogvliet.

De Huisselectie
De huisselectie van Waal is anders. Niet aanbodgestuurd, maar geheel gebaseerd op de woonconsument die waarde moet krijgen voor zijn geld. En daar is iedere schakel in de keten bij Waal op gebouwd. Deze keten zorgt voor een nieuwe manier van samenwerken, gebaseerd op een open cultuur. Zonder argwaan, maar met vertrouwen en de focus op innovatie. Een transitie die Waal heeft ingezet en die al jaren erg succesvol is. Ook voor de ontwikkeling, verkoop en realisatie van grondgebonden (sociale) huur- en koopwoningen.

Proces
Het proces van Waal biedt opdrachtgevers en woonconsumenten vrijwel onbeperkte mogelijkheden. Waal biedt geen strak gedefinieerde conceptwoning, maar een doordacht proces dat leidt tot kwalitatief maatwerk voor een massaprijs. Zo kan direct gereageerd en geanticipeerd worden op de actuele vraag in de markt. Maar Waal realiseert meer dan alleen grondgebonden woningen. Want een leefbare wijk bestaat ook uit appartementen, scholen en ander maatschappelijk vastgoed. Vanuit een sociaal-maatschappelijke dynamiek creëren wij unieke gebouwen en wijken waarin (woon)consumenten zich thuisvoelen.

Prachthuizen als voorbeeld
Nadat Minister Blok op 19 januari de eerste bewoners van de Prachthuizen in Hoogvliet hun sleutel had overhandigd en zelf een woning had bezichtigd, benadrukte Johan Krijgsman in een korte speech het belang van innovatie in de bouwsector om dergelijke projecten haalbaar te maken. De stimulans vanuit het ministerie naar de markt heeft veel opgeleverd. De bouwtijd is in de afgelopen jaren teruggebracht met 65% en de ontwikkel- en bouwkosten met 40%.

Woonbron realiseerde de Prachtwoningen in Hoogvliet zonder onrendabel te hoeven investeren, mede dankzij een nauwe en constructieve samenwerking met de gemeente Rotterdam en Waal. De korte doorlooptijd van het ontwikkelen en van de realisatie van de woningen heeft een grote positieve invloed gehad op de kosten. De eerste woning werd opgeleverd in vier maanden bouwtijd.

Boek
In het boek ‘De Huisselectie’ wordt weergegeven hoe projecten rendabel, maar ook kwalitatief worden vormgegeven. Er staan diverse projecten in ter illustratie en bewijs, waaronder de ‘Prachthuizen’ in Hoogvliet. Wilt u dit boek ontvangen? Stuur een verzoek voorzien van uw adresgegevens per e-mail naar jal@waal.nl.

Graag kijken wij samen met u verder naar een nieuwe horizon in de bouw!

150128-Boek-De-Huisselectie-1.JPG
150128-Boek-De-Huisselectie-2.jpg
150128-Boek-De-Huisselectie-3.jpg
150128-Boek-De-Huisselectie-4.jpg
150128-Boek-De-Huisselectie-1.JPG
150128-Boek-De-Huisselectie-2.jpg
150128-Boek-De-Huisselectie-3.jpg
150128-Boek-De-Huisselectie-4.jpg