Consortium voor verbetering samenwerking in de bouwketen

21 november 2016

Samen met een aantal andere gerenommeerde bouwbedrijven neemt Waal deel aan een gesubsidieerd NWO accelerator project, genaamd “4C control tower toepassingen in bouwlogistiek”. Het is een initiatief van TNO en verschillende Hogescholen en Universiteiten.

Het doel van dit project is de samenwerking in de bouwketen te verbeteren door het toepassen van innovaties op het gebied van logistiek en ketenregie. Denk aan het toepassen van 4C (Cross Chain Control Center). Voorbeelden van innovaties zijn het koppelen van bouwlogistieke modellen aan BIM en het bouwen van een 4C control tower voor bouwlogistiek. De opgedane kennis wordt onderling uitgewisseld in kennissessies en breed verspreid binnen de bouwsector via het Platform Logistiek in de Bouw.

De Betatoren in Leiden wordt gerealiseerd door Waal en is één van de zeven aangewezen 4C proeftuinen in Nederland. Stagiairs onderzoeken en verrichten metingen tijdens de bouw om de logistiek van het project te kunnen verbeteren. Eén van de onderzoeken is bedoeld om een koppeling te creëren tussen het 3D model en logistiek.

Consortiumpartners in het project ‘4C control tower toepassingen in bouwlogistiek’ zijn:
Dura Vermeer
Scholtens Groep
Van Wijnen
VolkerWessels
Waal
SMT Bouw & Vastgoed
Hogeschool Rotterdam
Hogeschool van Amsterdam
TU Delft
University of Twente
TNO

161118-4C-control-2.JPG
161118-4C-control-3.JPG
161118-4C-control-1.JPG
161118-4C-control-2.JPG
161118-4C-control-3.JPG
161118-4C-control-1.JPG