Congres 15/4 – Hoe krijgen we meer middeldure huurwoningen?

28 maart 2014

Op 15 april aanstaande organiseren Buildingbusiness.nl en Fakton een congres rondom het onderwerp “Hoe krijgen we meer middeldure huurwoningen?” Johan Krijgsman van Waal is gevraagd gastspreker te zijn op deze dag. Waal is één van de leidende bouwers van middeldure huurwoningen en deelt graag haar kennis met haar relaties en de markt.

Onderwerp
Er zijn veel te weinig middeldure huurwoningen (650-1000 euro huur per maand) om aan de vraag te voldoen. Van de drie miljoen huurwoningen zijn er slechts tweehonderdduizend geliberaliseerd. Hoe krijgen we meer van dergelijke woningen? En welke kansen zijn er om de particuliere huursector te vergroten? Hoe kunnen we dat financieren? En hoe is daar geld mee te verdienen? Slechts 9% van de Nederlandse woningvoorraad is een particuliere huurwoning, veel minder dan de landen om ons heen. Zo hebben Frankrijk en België ongeveer 25 procent particuliere huurwoningen en Duitsland zelfs 50 procent. Nederland is een uitzondering in West-Europa. Het geringe aandeel particuliere huurwoningen is een belangrijke oorzaak voor een woningmarkt die uit balans is. De vraag naar huurwoningen tussen de 680 en 1.000 euro blijft steady stijgen. Hoe kan Nederland een inhaalslag plegen? En hoe kunnen we dat financieren?

Programma
Graag nodigen wij u uit om bij dit congres aanwezig te zijn. Het congres vindt plaats van 13.30-17.00 uur in het Novotel in Amsterdam. Het gehele programma treft u via deze link.

Aanmelden
U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij Buildingbusiness.nl via het mailadres info@buildingbusiness.nl.

Wij hopen van harte u te mogen begroeten op 15 april aanstaande!