Bouw woonSlim appartementen Ceres gestart

20 juli 2022

Onlangs werd de eerste paal geslagen van het appartementengebouw Ceres in Maassluis. De 57 compacte appartementen zijn bedoeld voor één of tweepersoonshuishoudens en hebben een gemaximaliseerde koopsom. Om in aanmerking te komen voor een appartement is een inkomensgrens gesteld.

De appartementen worden gebouwd volgens het woonSlim-concept van Waal voor appartementen. Het casco wordt daarbij uitgevoerd met prefab betonnen vloer- en wandelementen. De vooraf beglaasde en afgelakte kozijnen worden fabrieksmatig voorgemonteerd op de gevelelementen. De woningen zijn praktisch ingedeeld en voorzien van duurzame installaties zoals een lucht-water-warmtepomp, decentrale ventilatie (met warmteterugwinning). De woningen op de bovenste laag hebben een eigen installatie met zonnepanelen voor opwekking van duurzame energie.

De gevels kennen, net als de eerder gerealiseerde Hof- en Laanwoningen in de wijk, een rijke detaillering met diverse betonnen en houten sierelementen. Aan de achterzijde van het gebouw kan geparkeerd worden en bevinden zich galerijen welke toegang geven tot de woningen. De woningen zonder balkon hebben op de galerij een eigen buitenruimte met avondzon en bieden gelegenheid tot ontmoeting en sociaal contact.

Direct naast dit project zal straks appartementengebouw Ebro verrijzen. De bronnen daarvoor zijn onlangs geboord. Ebro omvat 32 luxe appartementen. Deze appartementen zijn voorzien van een ruim balkon of dakterras dat georiënteerd is op het Zuidwesten. Grote glazen puien in combinatie met ballusterloze glasbalustrades bieden een fantastisch uitzicht op één van de drukste vaarroutes ter wereld. Onder de appartementen bevindt zich een halfverdiepte kelderconstructie waarin overdekt geparkeerd kan worden. Het gebouw is voorzien van twee trappenhuizen met lift en heeft overdekte galerijen aan de achterzijde. De woningen worden zeer energiezuinig uitgevoerd waarbij er zowel aan de gebouwschil als aan de installaties hoge eisen worden gesteld.

Waal verzorgt in opdracht van Ontwikkelingscombinatie Balkon CV de planontwikkeling, engineering en realisatie van het project. Kijk voor meer informatie op www.hetbalkonvanmaassluis.nl

220720 Ceres eerste paal 1
220720 Ceres eerste paal 2
220720 Ceres eerste paal 1
220720 Ceres eerste paal 2