Bouw de ‘nieuwe Vliet’ Maassluis

15 januari 2019

De bouw van de ‘nieuwe Vliet’, aan de overkant van het huidige seniorencomplex aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis, kan na de zomer van 2019 van start nu de raad ook heeft ingestemd met het plan voor de recreatiezaal.

In het oorspronkelijke plan was geen ruimte voor een recreatiezaal, waar wel veel behoefte aan is. De raad gaf het college opdracht hier plek voor te vinden. Die ruimte is gevonden op de begane grond. De zaal à 230 vierkante meter is bestemd voor ontmoeting en activiteiten voor bewoners van het complex èn de wijk.

Er kunnen zo’n tachtig mensen tegelijkertijd in de zaal aanwezig zijn. Ook wordt er ruimte gereserveerd voor een bar. De hoofdingang is aan de zijde van de centrale hal, bewoners van het complex kunnen de zaal ook binnendoor bereiken. Er kunnen zeker twee biljarttafels staan. Verder is een grote zaal ingetekend die geschikt is voor ontmoeting, zang, dans, bingo en koersbal. De indeling van de ruimte staat nog niet vast, daarover worden gesprekken gevoerd met woningcorporatie Maasdelta, de bewonerscommissie en de clubs die er nu gebruik van maken.

De ‘nieuwe Vliet’ heeft in totaal 64 appartementen. Voor alle huidige bewoners die hebben aangegeven te willen verhuizen naar het nieuwe complex, is er plek. Hun huidige onderkomen gaat niet voor medio 2020 tegen de vlakte.

Het project wordt gerealiseerd door Waal in opdracht van Maasdelta.

Bron: AD, 24-12-2018

190115-Nieuwe-Vliet-Maassluis-3.JPG
190115-Nieuwe-Vliet-Maassluis-2.JPG
190115-Nieuwe-Vliet-Maassluis-3.JPG
190115-Nieuwe-Vliet-Maassluis-2.JPG