Bouw all electric appartementen voor Havensteder van start

16 januari 2019

Op dinsdag 15 januari jl. plaatsten wethouder Bas Kurvers – bouwen en wonen van de gemeente Rotterdam – en Henk Rotgans, directeur Ontwikkeling van woningcorporatie Havensteder de symbolische eerste stekker van 25 all electric appartementen. In de nieuwe appartementen aan de Snelleman- en Vletstraat wordt enkel gebruik gemaakt van elektriciteit voor (water)verwarming.

De all electric appartementen worden gebouwd in het Oude Noorden in Rotterdam, worden door Waal gerealiseerd voor Havensteder en zijn bestemd voor de sociale huur.

Met het all electric verwarmingsconcept dat bij dit project wordt toegepast levert Havensteder een bijdrage aan de gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen van woningcorporaties, Rijk en gemeente Rotterdam. In de duurzaamheidsaanpak van Havensteder ligt de nadruk op verduurzaming door het isoleren van de woningen. De lagere energiekosten dragen bij aan zowel lagere woonlasten als meer comfort. Daarnaast hoeft energie die niet verbruikt wordt ook niet duurzaam opgewekt te worden.

190116-All-electric-Snelleman-1.jpg
190116-All-electric-Snelleman-2.JPG
190116-All-electric-Snelleman-3.JPG
190116-All-electric-Snelleman-1.jpg
190116-All-electric-Snelleman-2.JPG
190116-All-electric-Snelleman-3.JPG