Betaalbare, sociale huurwoningen Talmaweg Barendrecht

18 mei 2022

Op dinsdag 17 mei ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht, en Johan Krijgsman, algemeen directeur Waal, een voorovereenkomst voor de bouw van 20 betaalbare, sociale huurwoningen aan de Talmaweg in Barendrecht; 5 woningen aan de noordzijde en 15 woningen aan de zuidzijde.

Inmiddels is het bestemmingsplan onherroepelijk. Dat betekent dat aan de Talmaweg eind dit jaar de bouw start van 20 vierkamereengezinswoningen. De woningen zijn duurzaam, gasloos en volledig energieneutraal. De architect, Steenhuis Bukman Architecten, heeft bij het ontwerp rekening gehouden met de architectuur van de omgeving waarin de woningen gebouwd worden. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de hoge kap aan de voorgevel en de aansprekende detaillering van de woningen.
De woningen worden volgend jaar verhuurd via Woonnet Rijnmond en de oplevering vindt naar verwachting eind 2023 plaats.

Patrimonium Barendrecht vindt het belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen beschikbaar zijn in Barendrecht. Door te investeren in energiezuinige woningen, worden de kosten voor het energieverbruik voor de huurders zo laag mogelijk gehouden èn wordt bijgedragen aan een beter milieu.

220518 Ondertekening Talmaweg Patrimonium 1
220518 Ondertekening Talmaweg Patrimonium 2
220518 Ondertekening Talmaweg Patrimonium 3
220518 Ondertekening Talmaweg Patrimonium 1
220518 Ondertekening Talmaweg Patrimonium 2
220518 Ondertekening Talmaweg Patrimonium 3