Appartementen De Blauwe Lis opgeleverd

3 april 2017

Na de Gele Lis is nu ook appartementencomplex de Blauwe Lis gerealiseerd in Berkel en Rodenrijs. De gebouwen staan in een waterrijk gebied met natuurlijke oevers. De waterkant en kapvorm hebben gezorgd voor niet alledaagse woningen met grote dakterrassen en balkons. De 44 appartementen in De Blauwe Lis zijn gelegen aan een sfeervolle centrale hal in de vorm van een atrium. De 58 parkeerplaatsen zijn grotendeels overdekt uitgevoerd in de parkeergarage tussen beide gebouwen. Het parkeerdek is afgewerkt als natuurlijke daktuin, zodat het landschap zich als het ware uitstrekt over de daken van de garages.

De appartementen hebben een hoog afwerkingsniveau. Met de grote raampartijen fungeren de balkons en dakterrassen van de Blauwe Lis als een comfortabele uitbreiding van de woonruimte. Dankzij de hoge glazen (schuif)puien, sluiten binnen en buiten naadloos op elkaar aan.

Voor de begroeiing van het dak liet de architect zich inspireren door de omgeving. De siertuin is rijk gevuld met prachtige plantsoorten zoals lis, kattestaart, kalmoes en egelskop. Al deze planten groeien ook langs de oever van de Klapwijkse Vaart. De bomen die door enkele openingen in het dak groeien, maken de natuurlijke uitstraling compleet.

De bewoners zijn blij met hun nieuwe woning. Eén van hen meldt hierover op Bouwprestaties.nl: “Vanaf de 1e paal hadden we direct een goed gevoel bij dit bedrijf. Het resultaat en de snelheid is verbluffend.” Woonconsultant Laura Plasmeijer vult aan: “Met de bewoners heb ik een maatwerktraject doorlopen om ieders wensen te bespreken en te verwerken. De bewoners waren enthousiast en het begeleiden verliep prettig. De bewoners hebben er bewust voor gekozen te verhuizen naar een appartement in de Blauwe Lis en verlaten hiervoor bijna allemaal een woning met tuin. Ze zijn van plan lang in de Blauwe Lis te gaan wonen. Ik heb met veel plezier samen met de bewoners gewerkt om ervoor te zorgen dat hun nieuwe woning geheel aansluit op ieders persoonlijke wensen en ben dan ook ontzettend trots op het resultaat dat wij met het team van Waal hebben neergezet!””

170403-Oplevering-Blauwe-Lis-3.jpg
170403-Oplevering-Blauwe-Lis-2.jpg
170403-Oplevering-Blauwe-Lis-1.jpg
170403-Oplevering-Blauwe-Lis-3.jpg
170403-Oplevering-Blauwe-Lis-2.jpg
170403-Oplevering-Blauwe-Lis-1.jpg