Amvest koopt in Voorburg 38 woningen van Waal

17 januari 2017

Vlaardingen, 17 januari 2017 – Onlangs hebben Amvest Investment Management en Waal de turnkey-koopovereenkomst gesloten voor project Het Loo op de locatie van De Goede Herderkerk in Voorburg. Het betreft 38 appartementen in het vrijesectorhuursegment. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).

De Goede Herderkerk, op de kruising van de Prinses Beatrixlaan en de Mgr. Van Steelaan, staat er al sinds de jaren ’60. Deze zal in de eerste helft van 2017 worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuw appartementengebouw met 38 appartementen en parkeerplaatsen. Naar verwachting worden de woningen medio 2018 opgeleverd. Waal kocht de locatie van de Rooms Katholieke Parochie Sint Maarten na een selectieproces in 2016.

De binnenstedelijke locatie is op loopafstand van voorzieningen en gelegen vlakbij een tram- en bushalte. De 38 appartementen hebben een oppervlakte van gemiddeld 85 m2 en het gebouw heeft een halfverdiepte parkeergarage. Amvest zal de woningen in het middeldure segment verhuren.

Project Het Loo is een ontwikkeling van Waal. Robert de Pagter, Innovatieve ontwikkelaar bij Waal: “We hebben het gebouw zo opgezet dat er voor de belegger een optimaal gebouw tot stand kwam, rekening houdend met de wensen van Amvest en passend binnen de bestaande en stedenbouwkundige context van de locatie. Met een aantal informatieavonden zijn omwonenden en geïnteresseerden vroegtijdig bij het project betrokken.” Het ontwerp is van Schippers Architecten uit Den Haag. Het gebouw is geheel met 3D engineering en BIM modelling uitgewerkt binnen Waal.

Over Amvest
Amvest is actief als fondsmanager én ontwikkelaar op de Nederlandse woningmarkt. Creatief en innovatief in het ontwikkelen van duurzame woningen en levendige woongebieden in de economisch sterke gebieden in Nederland. Inventief als het gaat om het oplossen van complexe vraagstukken van huurders en kopers, van wie de wensen centraal staan. Altijd betrokken met een langetermijnvisie. Alle activiteiten van Amvest zijn gericht op het creëren, onderhouden en behouden van langetermijnrelaties. Door zowel te ontwikkelen als te managen, waarborgt Amvest een hoge kwaliteit van het vastgoed in haar fondsen en wordt uitzicht geboden op een hoger rendement.

Over Waal
De missie van Waal is integraal verbinden, slimmer bouwen en beter wonen. Voor projectontwikkelaars, beleggers en corporaties leggen wij de optimale verbinding met toekomstige bewoners. We werken graag samen en gebruiken innovatieve technieken, van concept tot en met realisatie. Binnen budget en zonder opleverpunten. Servicepunten lossen we snel op. Wij leveren de bewoners geheel naar wens, snel en efficiënt, een duurzaam nieuw thuis.