3 projecten, 2 teams, 1 opdrachtgever

29 januari 2016

Op woensdag 27 januari jl. kwamen alle medewerkers van Waal bijeen in Haarlem voor een zogenaamde ‘Talent Bijeen-komst’. In woongebied De Entree worden momenteel De Poortwachter en De Kennemerhof gerealiseerd voor resp. Ymere en Ontwikkelingscombinatie 023 (bestaande uit AM, BPD, Bouwfonds, Slokker Vastgoed en Ymere).

Na een rondleiding door De Poortwachter, een gebouw met 40 huurappartementen, liep het gezelschap langs Zorgkliniek Sint Jacob, ook door Waal gerealiseerd. Een straat verder wordt De Kennemerhof gebouwd. Enkele nog niet opgeleverde woningen van dit project waren van binnen te bekijken. In het Haarlem College dat vlakbij is, werd een presentatie gegeven.

Waal gaat voor de volgende doelen: professionele opdrachtgevers, optimale service, snel bouwen, lage kosten, maximaal gebruikscomfort, maximaal bewonersmaatwerk, geen opleverpunten, geen meerwerk, servicepunten binnen maximaal 4 weken opgelost. Voor elke medewerker staat de relatie met zijn/haar (interne) klant op één. Waal leert continu. Met vallen en opstaan.

Over De Poortwachter werden de bijzonderheden doorgesproken en leerpunten met de aanwezigen gedeeld. Vervolgens zette het team dat gespecialiseerd is in grondgebonden woningen uiteen welke doelen tot nu toe zijn behaald en waaraan volop gewerkt wordt in de supply chain.

Marjolein Hofstede van Ymere gaf een toelichting op De Entree, de gebiedsontwikkeling van Ymere met ca. 900 woningen, 10.000 m2 bedrijfsruimte/kantoren en parkeren. Daaronder vallen de door Waal gerealiseerde projecten. De Jacobkliniek kwam tot stand op basis van een onderhandse aanbesteding. Voor De Kennemerhof werd in gezamenlijke uitwerking gekomen tot GKA. En over De Poortwachter werd overeenstemming bereikt op basis van bestek en budget. De samenwerking wordt als zeer prettig ervaren! Wel kregen we de volgende tip mee: liever een telefoontje dan een e-mail, liever een persoonlijk gesprek dan een telefoontje. Goede communicatie blijft de basis voor een succesvolle samenwerking.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje.

160127-Talent-Bijeen-komst-Haarlem-5.JPG
160127-Talent-Bijeen-komst-Haarlem-3.JPG
160127-Talent-Bijeen-komst-Haarlem-2.JPG
160127-Talent-Bijeen-komst-Haarlem-5.JPG
160127-Talent-Bijeen-komst-Haarlem-3.JPG
160127-Talent-Bijeen-komst-Haarlem-2.JPG