Thema’s

Duurzaamheid in de projecten is bij Waal vanzelfsprekend. Bij de engineering en realisatie van onze projecten bieden we graag meerwaarde op de volgende thema’s: Energie, Materiaal en Productie. De realisatie van gezonde gebouwen is uiteindelijk ons streven. Gezond qua leefbaarheid en gezond qua investering en rendement. En dat doen we niet alleen. Onze keten van vaste adviseurs en maakpartners kent dezelfde drive. Integraal verbinden dus, ook als het gaat om duurzaamheid.

Energie

De ontwikkelingen op het gebied van duurzame energieconcepten volgen we op de voet. Ondernemend als we zijn, proberen we steeds weer de laatste innovaties toe te passen. Het verschil zit soms in kleine dingen. Slim omgaan met beproefde concepten en die vervolgens inpassen in de projecten, levert uiteindelijk verrassende oplossingen op. Of het nu een pelletkachel is in hoogbouw, een full-electric installatie voor een appartementencomplex of een gasloze installatie in een sociale huurwoning; steeds weer weten wij de laatste technieken duurzaam toe te passen. En daar wordt iedereen blij van: opdrachtgevers, bewoners èn gebouweigenaren. Met ‘Beter wonen’ als resultaat.

Materiaal

We zetten ons in om zoveel mogelijk milieuvriendelijke alternatieven te verwerken in onze projecten. Daarbij hebben we oog voor de herkomst, de productie en fabricage, èn voor de invloed die materialen hebben op de leefbaarheid in onze woningen. Hierbij past dat we ons inspannen om verspilling van materialen tegen te gaan. We zijn ervan doordrongen dat voor een circulaire economie onze inzet van belang is. De juiste materialen, op een slimme manier verwerkt, leveren nu en in de toekomst de beste oplossingen in gebruik èn hergebruik.

Productie

Virtueel bouwen is voor Waal de oplossing om duurzaam en efficiënt produceren mogelijk te maken. Dankzij de toepassing van 3D-BIM zijn we in staat de juiste hoeveelheden en afmetingen aan te voeren en te assembleren. Zoveel mogelijk onderdelen en materialen komen geprefabriceerd en maatvast op het werk en worden just-in-time verwerkt. Hierbij zijn we in staat milieubelastende materialen te beperken en de demontagemogelijkheden van materialen en onderdelen te bevorderen. Zo zijn de huidige productietechnieken mede bepalend voor een milieuvriendelijke levenscyclus van een project. Slim bouwen, daar gaat het om.

iPad 440 kleur
project-img.jpg
iPad 440 kleur
project-img.jpg